Hackvaxter

Det finns många Hackvaxter att tänka på när man väljer en ny typ av häckväxt. Kanske letar du efter en inhemsk växt som passar bra i landskapet, eller en exotisk för en speciell look. Naturligtvis kan orsakerna till att välja en växt framför en annan också vara mycket mer praktiska än så. Vad är billiga häckplantor?

Några exempel

Varje häck finns i olika former. Till exempel kan du köpa växter med nakna rötter, rotkula, kruka eller till och med färdiga häckar i olika höjder från oss. Dessa skiljer sig naturligtvis alla i pris. Ändå finns det säkert växter som är billigare av sig själva än andra växter. Ett bra exempel är fagus sylvatica eller grön bok. Detta är en vanlig häckväxt för både låga och högre häckar. Den gröna boken växer naturligt till ett stort träd och kan därför också växa fint och långt som en häck. Dessutom är denna lövverk fortfarande rimligt syntät även på vintern.

Inte bara den gröna boken utan även dess lookalike hornbeam är en särskilt billig häckväxt. Hornbeam ser mycket ut som den gröna boken, även om hornbeamen inte ens är ett bokträd. På vintern är skillnaden mellan de två större än på sommaren, eftersom hornbalen ofta är lite mer naken än den gröna boken. En fördel med hornbågen är dock att den är mindre kräsen när det gäller jordtyp. Fuktig jord, som fagus sylvatica inte tål bra, är inget problem för hornbalen.

En annan billig häckanläggning i vårt sortiment är liguster. Detta är också en halvlövväxt som erbjuder en relativt stor mängd skydd på vintern. Menyn är lätt att beskära, vilket gör den idealisk för formella häckar. Privet är också mycket motståndskraftig mot förorenad luft. Så bor du på en trafikerad väg eller faktiskt alldeles för nära en industriområde? Då är priveten en ideal häckväxt. Vi säljer olika typer av liguster, men de som letar efter de billigaste häckplantorna bör gå till vanlig liguster eller den vintergröna liguster “Atrovirens”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *