Hur gör jag min trädgård barnvänlig?

Medan de flesta barn tycker att trädgården är en plats för spel och underhållning, anser majoriteten av de vuxna att det borde vara en plats för kontemplation och skönhet.

Denna intressekonflikt är oundviklig eftersom föräldrar i allmänhet har en fullständig bild av hur de vill att deras trädgård ska vara, men barnets behov utvecklas när barnen växer mentalt och fysiskt. Båda intressena måste harmoniseras så mycket som möjligt i de olika stadierna av trädgårdsdesignen.

Om terrängen är stor blir det enkelt att tilldela ett utrymme för barnens användning med hänsyn till åldersgrupperna, eftersom det finns ett behov av kompatibel utrustning. Även de lekfulla aktiviteterna är olika, så det är bra att definiera utrymmena på ett sådant sätt att det inte blir friktion eller olyckor eller intressekonflikter.

Stadsutrymmen, som torg, parker och trädgårdar, måste innehålla lämplig utrustning för användare i deras olika åldersgrupper.

Planerar en barnzon
Definitionen av barnområdet bör betraktas som en prioritet eftersom det behöver bra solljus och luftning, och framför allt enkel kontroll och visuell observation av vuxna, och resten av trädgården bör vara enligt ägarens smak.

När det gäller små grunder, trots att det lämnas ett område för exklusivt bruk för barn, kommer det att vara svårt att undvika tillgång till dem i resten av trädgården, och denna “lekplats” slutar bara i teorin och det faktum rör sig fritt i trädgården, det kommer att lida och knappast vara vackert.

Utan tvekan finns det flera alternativ för att förena familjens intressen, skapa ett flexibelt projekt som kan anpassas till hela familjens behov, särskilt när det finns barn som fortfarande är i tidig barndom och andra som är äldre, medan vissa spelar i sandlådan, passivt, de äldre barnen i andra aktiviteter, spela boll eller cykla etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *